Tuotteet

Köynnökset


 • ACTINIDIA KOLOMIKTA kiinanlaikkuköynnös

  Tuoksuvat valkoiset pikkukukat kesäkuussa. Lehtiin muodostuu valkoisia ja vaaleanpunaisia laikkuja, jotka muuttuvat syvänpunaisiksi kesän kuluessa ja lehdistö saa lopulta ruosteenpunaisen ruska-asun. Laikkuja on eniten hedekasveissa. Emikasvit tuottavat syyskuussa kypsyviä, parin sentin kokoisia syötäviä hedelmiä. Jäykät versot sidotaan tukeen. Laikkuköynnöksiä leikataan vain tarvittaessa ja vasta elokuussa, sillä niillä on keväällä voimakas mahlavuoto. Laji menestyy jopa Oulun korkeudella V-vyöhykkeellä, kun juuristo suojataan.

  I–III(IV) 2–4 m A–Pv Tuo Ra+++

 • ARISTOLOCHIA MACROPHYLLA piippuköynnös

  Itse tukeen kiertyvä ja leikkausta sietävä, tuulensuojaisan, varjoisan ja kostean paikan köynnös. Herttamaiset, 10–30 sentin kokoiset lehdet puhkeavat myöhään keväällä, mutta tuleentuvat niin myöhään syksyllä, että ne eivät  ehdi kellastua, vaan lakastuvat syyspakkasissa. Kellanvihreät piippumaiset kukat jäävät lehtien alle. Laji talvehtii Raahe–Kuopio -linjalla, mutta Oulun korkeudella versot paleltuvat osittain.

  I–IV(V) 4–6 m Pv–V Tuo Ra+++

 • CELASTRUS ORBICULATUS japaninkelasköynnös

  Tukensa ympärille voimakkaasti kiertyvä köynnös. Mitättömän pienet, kellanvihreät kukat puhkeavat kesäkuussa. Tiheä, kiiltävä, pyöreä tai soikea lehdistö on syksyllä keltainen. Lehdettömään aikaan köynnöstä koristavat oranssinkeltaiset, ei-syötävät ”marjat”, joiden kuoren välistä pilkottavat punaiset siemenet. Kelasköynnös on terve, nopeakasvuinen ja helppohoitoinen. Sitä ei tarvitse leikata usein, mutta tarvittaessa köynnös kestää alasleikkauksen. Ravinteikas maa.

  I–IV(V) 4–8 m A–Pv Tuo Ra++

 • CLEMATIS ’ALBINA PLENA’ tarha-alppikärhö

  Valkoiset, kerrannaiset, 6–8 cm leveät kukat kesäkuun alussa. Köynnös kukkii hyvin kauan, sillä se remontoi. Kasvutapa ja hoito kuten alppikärhöllä. Lajike on magnuksen- ja siperiankärhön risteymä (C. fauriei x sibirica).

   

  I–IV 3–4 m A–Pv Tuo Ra++ Hu+

 • CLEMATIS ALPINA alppikärhö

  Kestävä ja terve, pienikukkainen alppikärhö kukkii 3–4 viikkoa touko–kesäkuun vaihteesta lähtien. Kukat ovat kellomaisesti nuokkuvat, siniset ja valkoheteiset. Toisinaan laji kukkii syksyllä toisen kerran hillitymmin. Se menestyy Oulun korkeudelle asti ilman talvisuojausta.

  Alppikärhön ja siitä polveutuvien risteymien eli tarha-alppikärhöjen kukat muodostuvat edelliskesän versoihin, joten ne nuorennetaan mieluiten leikkaamalla versot alas kukinnan jälkeen. Nämä ohutjuuriset kärhöt voi istuttaa entiseen kasvusyvyyteensä. Ne kukkivat ahkerasti varjossakin ja menestyvät monenlaisilla kasvualustoilla lukuun ottamatta märkiä ja rutikuivia maita.

  I–V(VI) 3–4 m A–Pv Tuo Ra++ Hu+

 • CLEMATIS ’BLUE BIRD’ tarha-alppikärhö

  Laventelinsiniset, puolikerrannaiset, 10 cm leveät kukat kesäkuun alussa. Kasvutapa ja hoito kuten alppikärhöllä. Kruunu- ja ohotankärhön risteymä (C. macropetala x ochotensis).

  I–V 2,5–3 m A–Pv Tuo Ra++ Hu+

 • CLEMATIS ’HAGLEY HYBRID’ jalokärhö

  Vaaleanpunaiset, 10–18 cm leveät kukat. Kestävä ja runsaasti kukkiva jalokärhö. Patens- x Lanuginosa-ryhmän loistokärhö.

  I–III(IV) 1,8–2,5 m A Tuo Ra+++

 • CLEMATIS ’JACKMANII’ jalokärhö

  Tumman sinivioletti, 10–15 cm leveä kukka. Kukkii kauan heinäkuusta syyskuuhun. Jackmanii-ryhmän loistokärhö.

  I–III 3–4 m A Tuo Ra+++

 • CLEMATIS MANDSHURICA matsuriankärhö

  Valkoiset pienet kukat, kukkii runsaasti heinäkuulla.

  I–VI 1–3 m A-PvTuo Ra+++

  matsuriankärhö
 • CLEMATIS ’PINK FLAMINGO’ tarha-alppikärhö

  Vaaleanroosat, valkokeskustaiset kukat kesäkuun alussa. Kasvutapa ja hoito kuten alppikärhöllä.

  I–IV 2–3 m A–Pv Tuo Ra++ Hu+

Ota yhteyttä