Rhododendronit

Atsaleat


 • RHODODENDRON 'ADALMIINA' puistoatsalea 'Adalmiina'

  Pystykasvuinen, myöhään kukkiva. Kukat rubiininpunaiset, teriön ylimmässä liuskassa suuri keltainen laikku. Syysväri aluksi viininpunainen.

  I–IV 130–150 cm x 130–150 cm A–Pv Tuo Ra+++ Ca-

   

 • RHODODENRON JAPONICUM (AZALEA MOLLIS) japaninatsalea

  Pienehkö kevätkesällä kukkiva atsalea menestyy Etelä-Suomessa. Isossa kukinnossa saattaa olla yli 20 kukkaa. Pensaalle kehittyy yleensä punainen syysväri. Lehdet varisevat syksyllä.

  I–II 60–100 cm x 60–100 cm A–Pv Tuo Ra+++ Ca-

   

  japaninatsalea
 • RHODODENDRON 'AAMURUSKO' Gentinatsalea

  ’Aamurusko’ on lähtöisin Mustilan Arboretumista. Kukkii kesäkuun puolivälissä punaoranssein, tuoksuvin kukin. Kasvutavaltaan keskikokoinen ja leveä.

  I-III 1,5 x 1,5 m A-Pv Tuo Ra+++ Ca-

   

 • RHODODENDRON 'GOLDEN LIGHTS' Revontuliatsalea

  Keltakukkainen atsalea-lajike kukkii alkukesällä tuoksuvin kukin. Lehdistö on kesällä kauniin tummanvihreä, syksyllä pronssinpunainen. 

  I-III 1,0-1,5 m A-Pv Kos Ra++ Ca-

 • RHODODENDRON 'RUUSUSEN UNI' Puistoatsalea

  Atsalean kukat ovat sirot, kerrotut ja pastellinpunaiset. Steriilit kukat kestävät kauan kuihtumatta. Pensas saa syksyllä kauniin oranssin- tai helakanpunaisen syysvärin. Kukinta runsaampaa auringossa ja puolivarjossa kuin varjossa.

  I-III 0,5-0,8 m A-Pv Tuo Ra+++ Ca-

 • RHODODENDRON CANADENSE 'VIOLETTA' kanadanatsalea

  Hento ja tuuheakasvuinen atsalea kasvaa aurinkoisella paikalla kauniin pyöreäksi. Violetit perhosmaiset kukat. Lehdistö sinertävän harmahtava.

  I-V 1,0 m A-Pv Kos Ra++ Ca-

 • RHODODENDRON X FRASERII kevätatsalea

  Kevätatsalea kukkii violetein, tuoksuvin kukin touko-kesäkuussa. Lehdistö on kesällä kirkkaanvihreä, syysväri on oranssinpunainen. Talvehtii hyvin vielä Keski-Suomen korkeudella saakka. Haaroittuva kasvutapa, ja kasvaa yhtä leveäksi kuin korkeaksi.

  I-IV 0,5-1,0 m x 0,5-1,0 m A-Pv Tuo Ra+++ Ca-

  kevätatsalea
Ota yhteyttä