Rhododendronit

Ulkomaiset alppiruusut


 • RHODODENDRON ’CATAWBIENSE GRANDIFLORUM’ puistoalppiruusu

  Jopa nelimetriseksi kasvava pensas puhkeaa kukkaan myöhään kesäkuussa. Vaalean punaviolettia, isoa teriötä koristaa keltaruskea täplitys. Tämä puistoalppiruusu on jalostettu jo 1800-luvun alkupuolella. Se menestyy suhteellisen hyvin III-vyöhykkeellä saakka.

  I–II(III) 150–300 cm x 150–300 cm Pv–V Tuo–Kos Ra+++ Ca-

   

  puistoalppiruusu
 • RHODODENDRON ’CUNNINGHAM’S WHITE’ valkoalppiruusu

  Matala ja tiheä valkoalppiruusu kukkii alkukesällä. Isossa kukinnossa on noin 8 ruskeatäpläistä kukkaa. Ne ovat nuppuisina roosat, avoimina puhtaanvalkoiset ja 5 cm leveät. Lehdet ovat isohkot,  tummanvihreät ja alta ruskeakarvaiset. Tätä Caucasicum-ryhmään kuuluvaa lajiketta myytiin Keski-Euroopassa jo vuonna 1830. Se menestyy meillä hyvin suojattuna, mieluiten lumipeiton alla.

  (I–II) 100 cm x 150 cm Pv–V Tuo–Kos Ra+++ Ca-

  valkoalppiruusu
 • RHODODENDRON ’NOVA ZEMBLA’ puistoalppiruusu

  Keskikorkea Catawbiense-ryhmän lajike. Pari viikkoa kestävä tummahkon punainen kukinta ajoittuu  Etelä-Suomessa kesäkuun puoliväliin. Rennot ja pitkät oksat ovat harvalehtiset, minkä vuoksi pensas kannattaa istuttaa muiden lehtevämpien kasvien lomaan.

  I 150–200 cm x 200–250 cm Pv–V Tuo–Kos Ra+++ Ca-

  puistoalppiruusu
 • RHODODENDRON ’SCARLET WONDER’ lamoalppiruusu

  Tämä matala, leveä ja rento-oksainen Repens-ryhmän lajike menestyy eteläisimmässä Suomessa. Loistavan punainen kukinta alkaa jo touko–kesäkuun vaihteessa, varhaisina keväinä jopa toukokuun puolivälissä.

  I–II 60 cm x 100 cm Pv–V Tuo–Kos Ra+++ Ca-

  lamoalppiruusu
Ota yhteyttä