Ruusut

Pensasruusut

Ruusuryhmä jaetaan pensaan kasvutavan ja -ominaisuuksien mukaan pensasruusuihin, ryhmäruusuihin sekä köynnösruusuihin.

Kestävät pensasruusut muodostavat puutarhan perustan, joka kukoistaa vuosikymmeniä.  Ne ovat usein omajuurisia ja niiden kasvutapa vaihtelee rennosta jopa alle puolimetrisestä kasvista pystyoksaisiin, lähes kolmemetrisiin pensaisiin. Pensasruusujen usein voimakkaan tuoksuinen kukintakausi vaihtelee yleensä parista viikosta jopa kuukauteen. Pensasruusut ovat usein omajuurisia ja sen vuoksi menestyvät yleensä ilman talvisuojaa.


 • ROSA SPLENDENS valamonruusu

  Valamonruusu on yksi kestävimmistä ja kauneimmista perinneruusuistamme. Lämpimän karmiininpunaiset, puolikerrannaiset kukat koristavat pensasta heinä–elokuussa noin kolmen viikon ajan. Kukat avautuvat edellisen vuoden versoihin. Päärynänmuotoiset, oranssit kiulukat ehtivät harvoin kypsyä täysin punaisiksi. Lehdet ovat isohkot, himmeät, terveet. Pystykasvuisen pensaan nuoret versot ovat vihreät ja kukkivissa haaroissa on vähän piikkejä. Juurivesoja kehittyy melko runsaasti.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–V(VI) 150 cm x 150 cm A Kui–Tuo Ra++  

  valamonruusu
 • ROSA ’PINK ROBUSTA’ puistoruusu

  Rosa ’Pink Robusta’ – Vaaleanpunakukkainen ’Pink Robusta’ kasvaa hillitymmin kuin punainen ’Robusta’. Molemmat ovat hyvin pystyjä ja vahvaversoisia. Lehdistö on kauniin kiiltävä ja terve. Tauoton kukinta kestää keskikesästä talven tuloon. Pensas leikataan joka kevät lähes maanrajasta ja tilalle kasvaa nopeasti uusia versoja, jotka kukkivat jo samana kesänä. Lajike on sukua kurtturuusulle.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–III 100–150 cm x 80-100 cm A Tuo Ra+++

   

  puistoruusu
 • ROSA ’HANSA’ Hansaruusu

  Täysin terve, korkeahko ja suurikukkainen pensas. Jopa 12 cm leveät, kerrannaiset, violetinroosat kukat tuoksuvat hyvin voimakkaasti. Ne kehittyvät saman vuoden versoihin usean kukan sarjaan. Kukinta jatkuu heinäkuun alusta myöhään syksyyn. Oranssinpunaisia naurismaisia kiulukoita muodostuu vain jonkin verran. Lehdet ovat kurtturuusun tapaan kiiltävät ja kurttuiset, syksyllä keltaiset. Juurivesoja muodostuu vähemmän kuin kurtturuusulla.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena, pilari- ja köynnösruusuna.

  I–V(VI) 150–200 cm x 180 cm  A Kui–Tuo Ra++ Hk+

   

  Hansaruusu
 • ROSA ’JUHANNUSMORSIAN’ morsionruusu

  Juuri puhjennut vaaleanpunainen puolikerrannainen kukka haalistuu vähitellen valkoiseksi. Se tuoksuu raikkaasti ja kohtalaisen voimakkaasti. Kesäkuun loppupuolella alkava kukinta kestää noin kaksi viikkoa. Kukat sijaitsevat yksittäin edellisen vuoden versoissa. Ruskeanpunaisia, naurismaisia kiulukoita kehittyy runsaasti. Pieni, himmeänvihreä lehdistö on syksyllä kellanruskea–violetti. Kapeahko ja pysty pensas haaroo runsaasti ja kasvattaa paljon juurivesoja. FinE-taimien lisäyslähde on Keskas-kanta 725.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–VII 150–200 cm x 200–250 cm  A–Pv Kui–Tuo Ra++

   

  morsionruusu
 • ROSA ’ROBUSTA’ puistoruusu

  Erityisen pystykasvuinen ja tanakka ruusu, jolla hyvin kiiltävä lehdistö ja loistavanpunaiset suuret yksinkertaiset kukat. Tauoton kukinta kestää keskikesästä talven tuloon saakka. Kukat sijaitsevat monen kukan ryhmissä. Pensasta joutuu leikkaamaan joka kevät lähes maanrajasta, mutta pensas kasvattaa nopeasti uusia versoja, jotka kukkivat jo samana kesänä. Lajike on sukua kurtturuusulle.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–III 100–150 cm x 80-100 cm A Tuo Ra+++

   

  puistoruusu
 • ROSA SPINOSISSIMA ’PLENA’ juhannusruusu, kerrottu

  Löyhän kerrannaiset, valkoiset, voimakkaasti tuoksuvat puhkeavat juhannuksen aikoihin. Kukat sijaitsevat yksittäin edellisen kesän versoissa. Kukinta kestää pari viikkoa. Kiulukat ovat himmeät, mustat, pallomaiset. Lehdet ovat keskivihreät, himmeät, pienehköt, ruska-aikaan viinin- tai ruskeanpunaiset. Juurivesoja kasvaa runsaasti. Juhannusruusu on erittäin helppohoitoinen, terve sekä nopea- ja voimakaskasvuinen.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.

  I–VII(VIII) 150–200 cm x 250 cm  A–Pv Kui–Tuo Ra++

   

 • ROSA ’HANSALAND’ puistoruusu

  Isohkot, kirkkaanpunaiset, puolikerrannaiset kukat kehittyvät muutaman kukan terttuihin saman kesän versoihin. Kukinta kestää heinäkuusta syyskuuhun. Raikkaanvihreät, puolikiiltävät, terveet lehdet. Tiivis, leveähkö ja pystyoksainen pensas menestyy Etelä-Suomessa ilman talvisuojaa. Lajike on tavallista kestävämpi puistoruusu, jonka kestävyys periytyy kurtturuusulta.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–III 100–150 cm x 100–150 cm A Tuo Ra+++

   

 • ROSA ’POPPIUS’ FINE suviruusu

  Suviruusu puhkeaa kukkaan noin viikkoa myöhemmin kuin juhannusruusu. Edelliskesän versoissa sijaitsevat kukat ovat puolikerrannaiset, tuoksuvat ja vaaleanroosat. Kukkivat versonhaarat ovat lähes piikittömät. Kiulukat ovat pitkänomaiset, tumman ruskeanpunaiset ja kiiltävät. Lehdet ovat hieman suuremmat kuin juhannusruusulla ja syysväristä tulee oranssinkeltainen. Juurivesoja kasvaa runsaasti. Suviruusu menestyy parhaiten aurinkoisella, syvämultaisella paikalla, mutta se sietää karumpaakin maata. 

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena, pilari- ja köynnösruusuna.

  I–VI 200 cm x 200–250 cm  A Tuo Ra+++

   

  suviruusu
 • ROSA ’DWARF PAVEMENT’ Pavement-ruusut

  Nämä tie- ja katualueille kehitetyt lajikkeet polveutuvat kurtturuususta, mutta ne ovat matalampia ja tiheämpiä. Lisäksi juurivesoja muodostuu vähemmän ja pensaat kasvavat hillitymmin kuin kurtturuusu.

  Lajikkeilla on samanlaiset kiiltävät, paksuhkot ja syväsuoniset lehdet ja lähes tauoton kukinta kuin kurtturuusulla. Kukinta kestää kesäkuun puolivälistä myöhäissyksyyn. Puolikerrannaiset, hyvälle tuoksuvat kukat kehittyvät jo saman kesän versoihin. Kiulukat ovat suuria, oranssinpunaisia.
  Dwarf-pavement ruusulla on vaaleanliilanpunaiset kukat.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena sekä katu- ja tiealueilla.

  I–V 80–130 cm x 120–150 cm  A Kui–Tuo Ra++ Hk+

   

 • ROSA 'KERISALO' Tarhapimpinellaruusu 'Kerisalo'

  Kukat ovat vaaleita-vaaleanpunaisia ja löyhän puolikerrannaisia. Ruusu kukkii heinäkuun alkupuolella.
  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena, 
  I-V 2 m A Kui-Tuo Ra++

  Tarhapimpinellaruusu 'Kerisalo'
 • ROSA ’FOXI PAVEMENT’ (’FOXI’) Pavement -ruusut

  Kukat sinertävän vaaleanpunaiset. Lajiketta sanotaan ’Fru Dagmar Hastrup’ -kurtturuusun muunnokseksi. 
  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena sekä katu- ja tiealueilla.

  I–V 80–130 cm x 120–150 cm  A Kui–Tuo Ra++ Hk+

   

  Pavement -ruusut
 • ROSA ’PINK GROOTENDORST’ neilikkaruusu

  Edellä mainitun ’F. J. Grootendorst’-neilikkaruusun vaaleanpunakukkainen muunnos. Kerrannaiset neilikkamaiset kukat avautuvat isoihin terttuihin saman vuoden versoihin. Kukinta kestää heinäkuusta pitkälle syksyyn. Kiulukoita ei kehity. Lehdistö on pienehkö, kiiltävä; pensas on jäykän pystyhaarainen ja runsaspiikkinen. Versojen latvat paleltuvat vähälumisina pakkastalvina, mutta pensaan voi tarvittaessa leikata alas kukinnan kärsimättä.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–III(IV) 100–150 cm x 100 cm  A Kui–Tuo Ra++ Hk+

  neilikkaruusu
 • ROSA ’LINNANMÄEN KAUNOTAR’ tarhapimpinellaruusu

  Helsingin Linnanmäeltä löydetty pensas on yksi parhaimmista vanhoista ruusuistamme, sillä se kukkii runsaasti ja varhain kesäkuussa edellisen vuoden versoilla. Lisäksi pensas on helppohoitoinen, terve ja voimakaskasvuinen. Yksinkertaiset kukat ovat puhjetessaan vaaleankeltaiset ja avoimina kermanvalkoiset ja suuret, noin 7 cm leveät. Erittäin runsas kukinta kestää 2–3 viikkoa. Toisinaan pensas kukkii toisen kerran mutta hillitymmin vielä syksyllä. Mustat kiulukat ja tummanpunainen syysväri. Pensas tekee runsaasti juurivesoja.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena, pilari- ja köynnösruusuna.

  I–VI 250 cm x 300 cm A–Pv Kui–Tuo Ra++

   

  tarhapimpinellaruusu
 • ROSA PIMPINELLIFOLIA ’PLENA’ juhannusruusu, kerrottu

  Löyhän kerrannaiset, valkoiset, voimakkaasti tuoksuvat puhkeavat juhannuksen aikoihin. Kukat sijaitsevat yksittäin edellisen kesän versoissa. Kukinta kestää pari viikkoa. Kiulukat ovat himmeät, mustat, pallomaiset. Lehdet ovat keskivihreät, himmeät, pienehköt, ruska-aikaan viinin- tai ruskeanpunaiset. Juurivesoja kasvaa runsaasti. Juhannusruusu on erittäin helppohoitoinen, terve sekä nopea- ja voimakaskasvuinen.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena.

  I–VII(VIII) 150–200 cm x 250 cm  A–Pv Kui–Tuo Ra++

 • ROSA ’PINK PAVEMENT’ Pavement -ruusut

  Kukat ovat lohensävyisen vaaleanpunaiset, puolikerrannaiset ja voimakkaasti tuoksuvat.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena sekä katu- ja tiealueilla

  I–V 80–130 cm x 120–150 cm A Kui–Tuo Ra++ Hk+

 • ROSA ALBA ’MAIDEN’S BLUSH’ neidonruusu

  Historiallinen ruusu, jota on viljelty Euroopassa ainakin 1600-luvulta lähtien. Hennon vaaleanpunaiset kerrannaiskukat puhkeavat yleensä heinäkuun toisella viikolla ja kukinta kestää 2–3 viikkoa. Edellisen kesän versoon kehittyneessä kukinnossa on 1–4 keskikokoista tai isoa, voimakastuoksuista kukkaa. Kiulukoita ei yleensä kehity. Lehdet ovat himmeänvihreät. Kohtalaisen voimakaskasvuinen, kaarevaoksainen pensas kasvattaa juurivesoja vähän tai ei lainkaan. Kasvupaikan tulee olla lämmin.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena, köynnöksenä. 

  I–III 150 cm x 150 cm A Tuo Ra+++

 • ROSA BLANDA-RYHMÄ ’TARJA HALONEN’ tarjanruusu

  Terve ja roteva, heinäkuussa saman kesän versoilla kukkiva pensas. Kukat ovat vaaleanliilanpunaiset, 7–10 cm leveät, heikosti kerrannaiset, mietotuoksuiset. Kukinta kestää pari viikkoa heinäkuun alussa. Runsaasti oranssinpunaisia, isohkoja kiulukoita. Lehdet ovat vaaleanvihreät, hieman ryppyiset. Versot kaartuvat kärjistään ja ovat nuorina punaruskeita ja vähäpiikkisiä. Juurivesoja kasvaa niukasti.
  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, aidanteena ja aitana, köynnös- ja pilariruusuna.

  I–IV 200 cm x 200 cm A–Pv Kui–Tuo Ra++

  tarjanruusu
 • ROSA CAROLINA karoliinanruusu

  Roosat, pienehköt, heikosti tuoksuvat kukat sijaitsevat yksittäin edellisen kesän versoissa. Laji kukkii noin 6 viikkoa heinä–elokuussa. Kiulukat ovat pikkuruisia punaisia palloja. Lehdet himmeät tai heikosti kiiltävät; kukkivissa oksissa niukasti ohuita piikkejä. Matalahko pensas kasvattaa paljon juurivesoja, ja se on kasvupaikan suhteen vaatimaton.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena ja aitana.

  I–V 130 cm x 150 cm A–Pv Kui–Tuo Ra++

  karoliinanruusu
 • ROSA CENTIFOLIA-MUSCOSA-RYHMÄ ’VAARALA’ sammalruusu

  Liilanpunainen ’Vaarala’ on löydetty Vantaalta (Keskas-kanta 837). Se kukkii edellisen kesän versoilla muutaman viikon heinäkuussa. Kukka on iso, vahvasti tuoksuva, kerrannainen. Kukkien verholehdet ja kukkaperä peittyvät sammalmaiseen karvaan. Hillittykasvuinen matala pensas kasvattaa vähän juurivesoja.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–II(III) 100 cm x 100 cm A Tuo Ra+++

 • ROSA DAMASCENA-RYHMÄ ’TÄHTITORNINKATU’ kesädamaskonruusu

  Helsingistä löydettyä ruusua on pidetty kartanoruusuna, mutta se on todennäköisemmin vanha kesädamaskonruusu ’Blush Damask’. Sillä on nuokkuvat, vahvasti tuoksuvat, vaaleanpunaiset kerrannaiskukat heinäkuussa. Kukat ovat avautuessaan kuppimaisia, avoimena litteitä ja 6–8 cm leveitä; terälehdet asettuvat usein nelijakoisesti. Pensas kukkii vanhoilla versoilla. Kiulukoita ei kehity. Versot ovat rennot ja tiheäpiikkiset, lehdet keskivihreät. Pensas tekee paljon juurivesoja. Se talvehtii hyvin Etelä-Suomessa, mutta erityisen kylminä talvina hangen yläpuoliset osat paleltuvat.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–III 100–150 cm x 170 cm A Tuo Ra+++

 • ROSA ’DART’S DEFENDER’ keijunruusu

  Keijunruusu on nukke- ja hansaruusun risteymä. Kestävä, terve ja tiheä lajike soveltuu erinomaisesti julkisiin istutuksiin. Se kukkii saman vuoden versoilla kesäkuun lopulta elokuun alkuun. Kukat ovat suuret, 6–9 cm leveät, puolikerrannaiset, violetinpunaiset ja melko vahvasti tuoksuvat. Lehdet ovat kiiltävät, pienet. Keltapunainen syysväri ja punaiset kiulukat tekevät pensaasta koristeellisen myös syksyllä ja talvella. Juurivesoja kasvaa runsaasti.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–IV(V) 100–150 cm x 150 cm A Kui–Tuo Ra++

  keijunruusu
 • ROSA FOETIDA ’PERSIANA’ persiankeltaruusu

  Heinäkuussa avautuvat kirkkaankeltaiset kerrannaiskukat puhkeavat edellisvuoden versoihin, joten vanha pensas nuorennetaan mieluiten harventamalla iäkkäimpiä versoja. Kukan tuoksu on erikoinen. Kiulukoita ei yleensä kehity.  Juurivesoja muodostuu hyvin vähän. Pystyt tai hieman kaarevat versot paleltuvat yleensä pakkastalvina ainakin kärjistään. Pensas tarvitsee lämpimän, aurinkoisen  ja hyvin vetä läpäisevän kasvupaikan.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  (I–II) 100–150 cm x 120 cm  A Kui–Tuo Ra++

  persiankeltaruusu
 • ROSA ’FRU DAGMAR HASTRUP’ tarhakurtturuusu

  Hohtavan vaaleanroosat isot kukat tuoksuvat melko vahvasti; ne puhkeavat edellisenä kesänä kasvaneisiin versoihin. Syksyyn jatkuva kukinta alkaa kesäkuun puolivälin jälkeen. Isoja kirkkaanpunaisia kiulukoita kypsyy runsaasti loppukesällä ja syksyllä. Kiiltävä kurttuinen tumma lehdistö on pienempi kuin kurtturuusulla; hieno syysväri. Matala ja tiheä pensas kasvattaa jonkin verran juurivesoja.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–VI 120 cm x 120 cm A Kui–Tuo Ra++ Hk+

  tarhakurtturuusu
 • ROSA ’GELBE DAGMAR HASTRUP’ tarhakurtturuusu

  Keltaiset, hyvälle tuoksuvat kerrannaiskukat puhkeavat edellisenä kesänä kasvaneisiin versoihin. Kukinta kestää heinäkuusta syksyyn. Kiulukat ovat suurehkoja, punaisia; lehdistö kiiltävä, hieman kurttuinen. Matala ja jäykkähaarainen pensas menestyy vain lämpimillä paikoilla Etelä-Suomessa.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–II(III) 100 cm x 120 cm A Kui–Tuo Ra++ Hk+

 • ROSA GLAUCA punalehtiruusu

  Vaaleanpunaiset, yksinkertaiset, pienet kukat kestävät hyvin sadetta. Laji kukkii 2–3 viikkoa kesäkuun lopulta alkaen edelliskesän versoilla. Pensas on sinertävänpunaisen lehdistön ansiosta koko kesän koristeellinen. Komea syysväri ja runsas punainen kiulukkasato lisäävät koristearvoa entisestään. Kiulukat ovat lähes pallomaisia, punaisia ja 1,5 cm leveitä. Pensas on juurivesaton, talvenkestävä ja kasvupaikan suhteen vaatimaton.

  Käyttö: kontrastikasvina yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena, pilari- ja köynnösruusuna.

  I–VII 200–250 cm x 150–200 cm  A–Pv Kui–Tuo Ra++

 • ROSA MAJALIS ’TORNEDAL’ tornionlaaksonruusu

  ’Tornedal’ on meillä luonnonvaraisen metsäruusun kerrannainen muoto. Kukka on vaaleanpunainen, pienehkö ja litteä; terälehdet ovat pyöristyneet hieman kärjistään. Kesäkuun lopulla alkava kukinta saattaa kestää viileällä säällä 3–4 viikkoa. Kukat sijaitsevat edelliskesän versoissa. Kiulukoita ei kehity. Lehdet ovat himmeät, kapeahkot ja yleensä terveet. Pensas on koristeellinen talvellakin sirosti kaartuvine, punaruskeine oksineen. Lisäksi uloimmat kukalliset oksat ovat piikittömät, mikä helpottaa pensaan hoitoa.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–VII 150 cm x 120 cm A–Pv Kui–Tuo Ra+(+)

  tornionlaaksonruusu
 • ROSA ’MOJE HAMMARBERG’ tarhakurtturuusu

  Pieneksi hansaruusuksi kutsuttu lajike saattaa olla hansaruusun mutaatio. Se on vain matalampi ja violetinpunaiset kukat ovat pienemmät, puolikerrannaiset ja miedommin tuoksuvat kuin hansaruusulla. Kukkia avautuu kesäkuun lopusta syksyyn saman kesän versoihin. Lisäksi oranssinpunaisia isoja kiulukoita syntyy runsaasti. Lehdet ovat kiiltävät, kurtturuusumaiset ja terveet. Juurivesoja kasvaa jonkin verran.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena.

  I–V 100–150 cm x 150 cm A Kui–Tuo Ra++ Hk+

 • ROSA NITIDA ’KEBU’ nukkeruusu

  Matala ja tiheä pensas, joka alkaa kukkia kesäkuun lopussa edelliskesän versoilla. Yksittäisiä kukkia avautuu elokuuhun saakka. Saman kesän versoihin kehittyvät kukat ovat vaaleanpunaisia, pieniä ja mietotuoksuisia. Punaisia, pallomaisia, vain sentin kokoisia kiulukoita kypsyy runsaasti ja ne koristavat pensasta pitkälle talveen. Lehdet ovat pienet, kiiltävät, syksyllä koristeellisen punaiset. Pensas vesoo melko runsaasti, ja se sietää sekä kosteaa että kuivaa maata.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, matalana aidanteena, isoissa ruukuissa.

  I–V 80 cm x 80 cm A–Pv Tuo Ra++

 • ROSA PEITTORUUSU-RYHMÄ ’MAX GRAF’ peittoruusu

  Kerran heinäkuussa kukkiva köynnösmäinen ruusu. Kukat ovat isot yksinkertaiset vaaleanliilanpunaiset. Tämä amerikkalainen lajike vuodelta 1919 on perinyt maanmyötäiset, pitkät ja rennot versonsa kiinalaiselta lajilta Rosa wichuraiana. Suhteellisen hyvä kestävyys ja lehden karkea pinta polveutuvat kurtturuusulta. Lehdet ovat tummat, kiiltävät. Kiulukoita ei yleensä muodostu.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, peitto- ja verhopensaana, köynnösruusuna.

  I–III 60 cm x 120 cm A Kui–Tuo Ra+++

  peittoruusu
 • ROSA ’THÉRÈSE BUGNET’ teresanruusu

  Kestävä ja kaunis pensasruusuristeymä, joka kukkii pienin tauoin kesäkuun lopusta syksyyn. Iso kerrannaiskukka on tummanroosa, vanhemmiten haalistuva, litteä ja 8 cm leveä. Kiulukoita ei kehity. Lehdistö on vaaleanvihreä, melko himmeä. Pensas on leveä ja tiheä, mutta hento-oksainen ja vähäpiikkinen. Koristeellisen punaiset nuoret oksat erottuvat hyvin talvella. Lajike on kestävä ja vaatimaton kasvupaikan suhteen ja sietää varjoakin.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena, pilari- ja köynnösruusuna.

  I–VI 150–200 cm x 150 cm  A–Pv Kui–Tuo Ra++ Hk+

  teresanruusu
 • ROSA ’SCARLET PAVEMENT’ Pavement-ruusut

  Kukat kirkkaan purppuranpunaiset.
  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena sekä katu- ja tiealueilla.

  I–V 80–130 cm x 120–150 cm  A Kui–Tuo Ra++ Hk+

   

  Pavement-ruusut
 • ROSA ’SNOW PAVEMENT’ (’SCHNEEKOPPE’) Pavement-ruusut

  Kukat aluksi liilanvalkoiset, juuri ennen lakastumistaan aivan valkoiset. Lehdistö on tummanvihreä vaaleista kukista huolimatta.
  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena sekä katu- ja tiealueilla.

  I–V 80–130 cm x 120–150 cm  A Kui–Tuo Ra++ Hk+

   

  Pavement-ruusut
 • ROSA 'F.J GROOTENDORST' Neilikkaruusu

  Neilikka muistuttavat, purppuranpunaiset kukat avautuvat heinäkuussa ja monikukkainen, terttumainen kukinta kestää pitkälle syksyyn. Pensaaseen ei kehity kiulukoita. Lehdistö on kiiltävä ja pienehkö. Kasvutavaltaan pensas on jäykän pystyhaarainen ja runsaspiikkinen. Kukkii saman kesän versoihin, joten versojen mahdollinen paleltuminen ei vaikuta kukintaan.

  Käyttö: yksittäin, ryhmissä, vapaasti kasvavana aidanteena

  I-III (IV) 1-1,5 A Kui-Tuo Ra++

   

  Neilikkaruusu
 
Ota yhteyttä