Perheomenapuu

1

PERHEOMENA 2

Nähdäksesi tukkuhinnan, kirjaudu


Perheomenapuussa useita omenalajikkeita on vartettu samaan puuhun – puu voi pölyttää itse itsensä ja voi tuottaa useamman lajikkeen hedelmiä. Perheomenapuu sopii hyvin jopa pieneen pihaan, johon ei mahdu kuin yksi omenapuu.
Jaspi (kuvassa) - myöhäinen kotimainen syys- ja herkkulajike. Sato kypsyy syyskuun puolivälin jälkeen ja säilyy ainakin kuukauden, jopa marraskuuhun. Hedelmä on iso tai keskikokoinen, kiiltävä; hehkuvan punainen peiteväri peittää keltaisen pohjavärin. Maku on mausteinen, makea, miedon happoinen; malto valkoinen. 
Vuokko - melko myöhäinen kesäomena ja herkkulajike, jonka hedelmät kypsyvät elo–syyskuun vaihteessa. Hedelmä on iso tai keskikokoinen, sokerisen hapokas, malto rapeaa ja erittäin mehukasta. Tämä suomalainen lajike muistuttaa ’Valkeakuulasta’, mutta se on talvenkestävämpi ja hedelmä säilyy kauemmin, peräti kuukauden. 
Petteri - on myöhäinen kesä- ja herkkulajike. Sato kypsyy syyskuun alussa ja kestää useamman viikon varastoinnin. Hedelmä on keskikokoinen, pohjaväriltään keltainen mutta lähes kokonaan tummanpunaisen peitevärin peitossa. Maku on mietoarominen sekä makeanhappoinen. Malto on väriltään punertavaa. 

 

  • Tuotekoodi: PERHEOMENA 2

Katso myös nämä