Harviala Akatemia tarjoaa monipuolisesti viheralan koulutuksia Harvialan koulutuskeskuksessa Janakkalassa. Tarjoamme sisäisesti sekä ulkopuolisella mainostuksella kursseja viheralan tarpeisiin koulutuskalenterimme mukaisesti. Koulutuskeskuksen tavoitteena on kasvattaa yrityksen sisäistä ammattitaitoa. Lisäksi räätälöimme koulutuspalveluita tapauskohtaisesti. Kartoitamme aktiivisesti työntekijöiden osaamista käytännössä työmailla sekä kuuntelemme viheralan toiveita ja tarpeita. 

Koulutuskeskus on luotu osana Eurooppalaista urbaanin vihreän EPLUG-hanketta ja koulutuksia on järjestetty vuodesta 2022. 

VRJ Akatemia on VRJ:n koulutusjärjestelmä, joka on käytössä VRJ Rakennuksella sekä infra- ja ympäristörakentamisen toimialoilla. Tavoitteena on, että yrityksen sisältä saadaan kasvatettua uusia nokkamiehiä, työnjohtajia ja työpäälliköitä.
 
Koulutus on yksilöllistä: siinä käydään kasvokkain läpi mm. työntekijän ominaisuuksia ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Sisäisesti koulutettu työntekijä oppii yrityksen toimintatavat ja -mallit, ohjelmat ja järjestelmät.
 
Saneerauspuolella systemaattista koulutusta on järjestetty vuodesta 2016. Työmaihin liittyviin käytännön asioihin perehdytään eri roolien mukaan toimiiko nokkamiehenä, työnjohtajana, aputyönjohtajana tai projektipäällikkönä.
 
Osaamista kartutetaan käytännössä työmailla. Koulutusohjelmaan pääsee, jos työntekijällä on suosituksia työmailta, ja jos johdolla ja työntekijällä on yhteisymmärrys koulutuksen järjestelmällisestä toteuttamisesta.