Nähdään Habitaressa! Harviala & Garden Workshop on mukana Avotakka-paviljongissa

Julkaistu: 01.09.2022

Harviala & Garden Workshop ovat vehreyttämässä suomen suurimman sisustusmedian Avotakan osastoa Habitaressa 7.–11.9.2022 Nemo arkkitehtien suunnittelemalla uudenlaisella osastokonseptilla.

Huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitareen kohoavan Avotakka-paviljongin suunnittelun lähtökohtana on vastuullisuus. Viisi metriä korkean, 130 neliömetrin kokoisen osaston rakenteet ovat uudelleen käytettäviä rakennustelineitä. Messujen jälkeen osaston rakennusmateriaalit päätyvät takaisin Kataja Eventin telineratkaisujen käyttöön.

Avotakka-paviljongissa esitettävän kokonaisuuden ovat suunnitelleet Nemo arkkitehdit Maria Klemetti Laine ja Jussi Laine sekä Avotakan sisustustoimittaja Anna Aromaa.

“Halusimme suunnitella osaston, jota ei ole rakennettu vain yhtä tarkoitusta varten. Osaston runkomateriaali on tarkoitettu käytettäväksi yhä uudelleen. Rakennustelineet ovat kehikko, joka täydentyy hienojen suomalaisten muotoiluyritysten kanssa luoduilla maailmoilla lehden sivujen tapaan. Tilallisesti halusimme leikkiä sisä- ja ulkotilan vuorottelulla ja tunnelmilla”, Maria Klemetti Laine ja Jussi Laine kertovat.

Paviljongin sisustus on toteutettu yhteistyössä Avotakan kumppaneiden kanssa. Mukana ovat Aula 5:een kuuluvat Annala, Laatupaneeli, Soft-Kaluste ja Suomen Käsityön Ystävät sekä Drop, Genelec, Berner/Green Care, Harviala ja Garden Workshop, Parolan Rottinki, Siparila, Franckly ja Finnish Design Shop. Paviljongin rakentamisesta vastaavat rakennustelineiden osalta Kataja Event ja muilta osin Messukeskus.

”Avotakka-paviljongin eheä konsepti ja vastuullinen toteutustapa innosti mukaan ison joukon kumppaneita. Ammattitaitoiset suunnittelijat hioivat yhdessä kumppanien kanssa näyttävän kokonaisuuden, joka tarjoaa Habitaren kävijöille hengähdyshetken ja kohtaamispaikan. Paviljonki on yhtä aikaa lehtikioski, puutarha, lähde, lounge, nuotiopaikka, katukahvila”, Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma iloitsee.

Lisätiedot:
A-lehdet Oy, Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma, p. 050 4144 337, kari-otso.nevaluoma@a-lehdet.fi
Nemo arkkitehdit, Maria Klemetti Laine, p. 050 308 4152, maria@nemoarkkitehdit.fi, Jussi Laine, p. 040 548 1093, jussi@nemoarkkitehdit.fi